Saltglaserat_bild-header

Unikt konsthantverk

Anders Johansson arbetar med flera olika glasyrer, både traditionella med lång historisk bakgrund och egna som är framtagna med stort tålamod och många testbränningar. Anders testar hela tiden nya kombinationer och nya blandningar för att få fram unika glasyrer med spännande egenskaper. Anders prövar också olika glasyrer i saltugnen. Det får ofta oväntade och mycket "coola" effekter.

Bronze En unik glasyr som Anders har skapat. Glasyren är övermättad med bland annat järnoxid. Vid bränning i elugn fälls överskottet ut och kristalliserar sig på ytan och ger föremålen en vacker bronsskimrande lyster.

Oilspot Yuteki – Tenmuko Tenmuko är en järnglasyr med silvriga magnetitkristaller som flyter ovanpå en svart bakgrund. Den härstammar från Sung dynastin (960–1279). Teskålar med denna glasyr användes av de välbärgade i Kina vid traditionella teceremonier. Anders använder denna glasyr i olika kombinationer på en del av verken.

Oxblod En glasyr som räknas till de klassiska orientaliska glasyrerna. Oxblodsglasyren innehåller kopparoxid och får sin djupröda färg genom att syretillförseln stryps under bränning.

Bronze Lejonkrukor

Bronze Hundhuvud

Bronze Vaser och "Bowl"

Äpple

Oilspot Grodor

Bronze Döskalle

Bronze Skål

Bronze Skål och vaser

Bronze Oljelampa

Du kan beställa genom att fylla i vårt formulär, eller besöka vår butik.